SZC logo

Budapest Műszaki Szakképzési Centrum

OM kód: OM 203058 | 1139 Budapest, Üteg u. 13-15.

Intézmény logo

BMSzC Verebély László Technikum

HírekKözérdekű adatokAdatvédelemKRÉTA

Bemutatkozás

Iskolánk bemutatása

verebelylaszlo

Iskolánk, a Verebély László Technikum Budapesten, Angyalföldön található.

Az épület 1910-ben készült el, 1950-től erősáramú technikumként működött és ez a profil egyeduralkodó volt egészen 2001-ig, amikor informatikával bővült. 2015-ben ismét gyarapodunk, rendészeti ágazati képzést is indítunk.

A villamos ágazat országszerte híres volt. Mindenhol úgy ismertek bennünket, hogy az Ütegesek (mert az épület az Üteg utcában található). Büszkén vállalta mindenki ezt a címet, mert bárhol megfordultak, a szakmában mindenhol előnyt élveztek. Nálunk indult el a Paksi Erőmű szakembereinek képzése, a vezérkar több tagja hozzánk kötődik.

Iskolánk Verebély László villamosmérnök nevét 1991-ben vette fel. Névadónk a 20. század első felének kiemelkedő tudósa, professzora volt, akit elméleti és gyakorlati munkássága egyaránt európai hírű szaktekintéllyé emelt.

Az ötéves technikusi képzés során elektronika és elektrotechnika, informatika és távközlés valamint rendészet és közszolgálat ágazatban folyik az oktatás. Hároméves képzésünkben villanyszerelőket oktatunk. Jelen tanévben 28 osztályunk van és 700-nál is több diák jár az intézménybe. Az országos kompetenciamérés eredményei alapján iskolánk a középmezőnybe sorolható. Ha csak a technikumok körét vesszük, akkor ennél jobb a kép, a szakképző évfolyamaink pedig az élmezőnyben szerepelnek.

Felkaroljuk a tehetséges gyerekeket és készítjük őket emelt szintű érettségire, felvételire, és versenyekre. Ennek fényes bizonyítéka, hogy nemcsak Akkreditált Tehetségpont vagyunk, hanem megszereztük a Kiváló Akkreditált Tehetségpont címet is.

Iskolánkban Honvéd Kadét Program keretében HKP I. képzés is elérhető a tanulók számára. 9. és 10. évfolyamon szakkör jelleggel, 11. és 12. évfolyamon pedig órarendbe épített foglalkozásokkal. A HKP program iskolán kívüli tevékenységek széles palettáját nyújtja az érdeklődő diákoknak: kirándulások, hon- és rendvédelmi szervek működésének megismerése, versenyeken való részvétel.

A szakmai képzés mellett nagyon színes kulturális és sport programokat kínálunk diákjainknak tehetségnapok, sport napok, Verebély-napok keretében. Igyekszünk elismert vendégeket, előadókat ide csábítani hogy példaként állhassanak tanulóink előtt. Többek között Farkas Bertalan űrhajós is járt iskolánkban és helyet biztosítottunk Dr. Ambrus Péter: Nincs akadály című, a paralimpikonokról készült könyvének sajtóbemutatójához. Vendégül láttunk már színházi előadást – Osonó Színház - de állatvédő szervezetet is).

Iskolánkban aktív a sportélet, hagyományaink közé tartozik, hogy számos sportversenyen veszünk részt. Kiemelkedően szerepelünk atlétika és torna sportágakban. Tíz éve mindkét sportágban országos döntőben képviseljük iskolánkat, melyben diákolimpiai bajnokunk is van Szita Zoltán. A közelmúltban új sportágban is sikerült diákolimpiát nyernünk fekvenyomásban Fodor Bencének. Ezenkívül a következő sportágakban indulunk rendszeresen diákolimpián és egyéb versenyeken: labdarúgás, kézilabda, röplabda, asztalitenisz, floorball és három éve bekapcsolódtunk a diáksport turizmusba is.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Budapest Műszaki Szakképzési Centrum


BMSzC Verebély László Technikum

1139 Budapest, Üteg u. 13-15.

Telefon: 06-70/502-2297 vagy 06-70/502-2386

E-mail: titkarsag@verebelyszki.hu

OM azonosító: OM 203058


2024BMSzC Verebély László Technikum