SZC logo

Budapest Műszaki Szakképzési Centrum

OM kód: OM 203058 | 1139 Budapest, Üteg u. 13-15.

Intézmény logo

BMSzC Verebély László Technikum

HírekKözérdekű adatokAdatvédelemKRÉTA

Egyéb foglalkozások

Tehetségpont

Iskolánk megkülönböztetett figyelemmel kíséri tehetségesnek tartott tanulóinak fejlődését. próbáljuk megtalálni azokat a pontokat, területeket, ahol diákjaink a legtöbbet hozhatják ki magukból megragadva a kínálkozó lehetőségeket.

Tehetséggondozó munkacsoportunk már munkaközösségként dolgozik, és több területen is keresi, támogatja a tehetséges diákokat:

  • Informatika
  • Természettudományok (matematika, fizika, kémia)
  • Idegen nyelv (angol és német)
  • Elektrotechnika
  • Testnevelés és sportok

Munkaközöségünket Szakolczai Ildikó lelkesedése hajtja előre, aki megfelelően koordinálja a csapatot. Eredményeinkről, rendezvényeinkről az alábbiakban tájékozódhat:

Tehetségpontunk kiemelt feladata a versenyekre való felkészítés. Versenyeredményeinket rendszeresen publikáljuk weboldalunkon, elismerve tanulóink és tanáraik munkáját.

 

Honvéd Kadét Program

„A haza minden előtt” – Kölcsey Ferenc

 

„A hazafias és honvédelmi nevelés célja, hogy tudatosítsa a haza szeretetének és a haza védelmének fontosságát, valamint járuljon hozzá a fiatalok felelős állampolgárrá neveléséhez.”

Ez a célkitűzés fogalmazódott meg a Honvéd Kadét Program életre hívásakor és ehhez a küldetéshez csatlakozott iskolánk, a BMSZC Verebély László Technikum is.

Intézményünkben HKP I. szintű honvéd kadét közismereti képzés folyik.

A programhoz való csatlakozás iskolánk minden ágazatán tanuló diákja előtt nyitva áll és önkéntes. A 9-10. évfolyamon szakköri foglalkozásokat kínálunk a Honvéd Kadét Program tematikájával összhangban, amelyek mind elméleti, mind pedig gyakorlati modulokat tartalmaznak. A 11. és 12. évfolyamos tanulók számára órarendbe építve kerül átadásra az elsajátítandó tananyag.

Valamennyi HKP évfolyam számára kínálunk tanítási időn kívüli programokat, amelyek színes és széles palettán mozognak: gyakorlati foglalkozások, túrázás, múzeumlátogatás, hon- és rendvédelmi szervezetek működésének megismerése egyaránt a programunk részét képezik. Ezen kívül figyelemmel kísérjük a HKP versenykiírásokat, és több megmérettetésen is indítjuk diákjainkat.

A HKP programban részt vevő diákok lehetőség szerint formaruhát kapnak.


Partnereink

SZC logo

Budapest Műszaki Szakképzési Centrum


BMSzC Verebély László Technikum

1139 Budapest, Üteg u. 13-15.

Telefon: 06-70/502-2297 vagy 06-70/502-2386

E-mail: titkarsag@verebelyszki.hu

OM azonosító: OM 203058


2024BMSzC Verebély László Technikum